Kapelmeester

Hallo!
Wat leuk dat je dit leest. Ik zal me even voorstellen, ik ben Bart Ketelaars. Momenteel 32 jaar en wonend in Venlo samen met mijn vrouw en dochter. Oorspronkelijk kom ik uit Geldrop (vlakbij Eindhoven) waar ik opgegroeid ben met muziek. Vanaf jongs af aan speel ik trombone en heb er daarna nog verschillende instrumenten bij gepakt. Omdat het leuk is natuurlijk.

Al vanaf mijn 14e ben ik die-hard fan geworden van de Böhmische blaasmuziek. Spelend bij toen nog: De Geldropse Jager werkte ik al graag aan de Böhmische cadans. Lekker hupsen en hoppen op de muziek. Daarna ben ik er nog wat harmonie/fanfarewerk bij gaan doen. Aan avondvulling geen gebrek. Braaf met mijn vader mee, want autorijden zat er natuurlijk nog niet in. Na vele jaren zelf muziek maken kreeg ik opeens de vraag of ik de muzikale leiding van mijn trouwe kapel over wilde nemen. Dat leek me ook wel leuk. Met een paar vlugge lesjes durfde ik het aan en zo kon alles wat ik al geleerd had, ook anderen leren. Dat past ook perfect bij mijn beroep als leraar. Wat een geluk!

Toen kwam (op een doodnormale zondagavond) ineens een heel leuk en bijzonder mailtje binnen. Of ik interesse had om muzikaal leider (dirigent) te worden van het NJBK. Dat had ik gelukkig al eens gezien en gehoord en wist dus al een klein beetje wat ik kon verwachten. Na aan paar gezellige gesprekken met meneer de voorzitter vonden we het wel eens tijd om elkaar te ontmoeten en met muziek aan de slag te gaan. Dat beviel van beide kanten, want ik mocht blijven. Nu ik me voorgesteld heb kennen jullie mij al een beetje, kom je je op een concert ook terug voorstellen? Kan alleen maar gezellig zijn toch? En waarschijnlijk kunnen we dan lekker kletsen over muziek en nog vele andere dingen.